به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، روز گذشته نخستین جلسه بدوی رسیدگی به تخلفات داوطلبان آزمونهای ۹۳ دانشگاه آزاد در مرکز آزمون این دانشگاه برگزار شد.
در همین رابطه مجتبی علوی فاضل - رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روند بررسی احکام داوطلبان متخلف در آزمونهای این دانشگاه به برخی موارد اشاره کرد و گفت: رای هایی که در جلسه روز گذشته مرکز آزمون صادر شد، بدوی بود و داوطلبان می توانند نسبت به این حکم اعتراض کنند.
وی با بیان اینکه حکم صادر شده قطعی و نهایی نیست، افزود: این حکم به شرطی قطعی می شود که داوطلب روی آن هیچ اعتراضی نداشته باشد.
رئیس مرکز آزمون درباره مصادیق تخلفات، گفت: در دفترچه ثبت نام کنکور مصادیق تخلف کاملاً مشخص شده و وقتی تخلف از حوزه برگزاری آزمون به ما گزارش می شود بر اساس مصادیق اعلام شده در دفترچه آزمون نوع تخلفی که صورت گرفته به فرد اعلام خواهد شد تا داوطلب اگر دفاعی دارد ظرف دو هفته انجام دهد.
علوی فاضل درباره مرحله بعدی بررسی تخلفات و صدور احکام، اظهار داشت: کمیته بررسی تخلفات بر اساس مستندات، گزارشهای حفاظت آزمون و حوزه برگزاری و همچنین دفاعیات فرد، درباره حکم داوطلب تصمیم گیری می کند. در این زمینه کارنامه داوطلب با کارنامه سایر داوطلبان مقایسه می شود تا در حکم صادر شده ابهامی نباشد. اگر داوطلب نسبت به صدور حکم اعتراض داشت در هیأت تجدید نظر آزمونهای سازمان سنجش مورد رسیدگی قرار می گیرد، همچنین این امکان برای داوطلبان وجود دارد که در دیوان عدالت اداری نسبت به صدور حکم شکایت کنند و آن را به چالش بکشانند.
وی خاطرنشان کرد: رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد نمی تواند عضو کمیته بدوی باشد بلکه صرفاً عضو هیأت تجدید نظر تخلفات آزمونهاست که در سازمان سنجش مستقر است. دلیل اش هم این است که نمی تواند حکم خود در جلسه بدوی را در هیأت تجدید نظر تایید کند.
به گفته مشاور رئیس دانشگاه آزاد، تاکنون به ۱۰ پرونده رسیدگی شده و برای هر ۱۰ نفر حکم صادر شده است. با این حال با توجه قانون و مقررات نمی توان به نوع تخلفات اشاره کرد.
علوی فاضل درباره محرومیت داوطلبان از آزمون، تاکید کرد: محرومیت از شرکت در کنکور یکی از بندهای تنبیهی در آزمونهاست و داوطلبان بر اساس حکمی که دریافت می کنند از تمام آزمونهای سراسری و آزاد یا صرفاً آزمونهای دانشگاه آزاد محروم می شوند و مدت زمان این محرومیت هم در حکم ذکر می شود؛ ممکن است داوطلبی تا شش دوره نتواند در آزمون شرکت کند.
رئیس مرکز آزمون، یادآوری کرد که جلسات بدوی باز هم برای رسیدگی به پرونده تخلفات برگزار می شود.
نظر شما